Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Ewa megmondja

A férfinak nagyobb igénye van szabadságra, mint szeretetre, a nőnek pedig nagyobb igénye van szeretetre, mint szabadságra.

Címkék

„Idézetek"

Utolsó kommentek

Légy olyan NŐ, hogy minden egyes reggel, amikor lábad a földhöz ér, a pokol megremegjen és a gonosz felszisszenjen: A francba, felkelt!

2013.09.25. 14:15 Éwa

Ezért NEM nősülnek a heteró Férfiak

Címkék: férfi kapcsolat házasság

Úgy tűnik, hogy manapság egyre kevesebb ember köt házasságot a nyugati világban és ez jórészt a Férfiak utóbbi években igencsak megcsappant érdeklődésének a számlájára írható. A Férfiak ma már egyáltalán nem tekintik olyan fontosnak a házasság intézményét, mint mondjuk akár 15 évvel ezelőtt is. A Pew Research Center legfrissebb, (amerikai) adatai szerint azon 18-34 éves nők aránya, akik úgy gondolják, hogy a sikeres házasság az egyik legfontosabb dolog az életükben, 1997-től kezdve az akkori 28 százalékról 37 százalékra emelkedett. Eközben ugyanerről a Férfiak egészen másképp kezdtek el gondolkodni. Náluk ez a szám éppen ellenkezőleg alakult, 35 százalékról 29 százalékra csökkent. Miért van ez így? Dr. Helen Smith testvérlapunkban, a Huffington Postban megjelent cikke segítségével járjuk körül a problémát.

worlds_best_father4.png

Miközben a készülő "A házassági sztájk: Miért bojkottálják a Férfiak a házasságot, az apaságot és az Amerikai álmot és ez miért számít" című könyvemhez gyűjtöttem adatokat országszerte, a kutatómunka során rengeteg Férfival volt alkalmam beszélgetni arról, hogy miért nem akarnak megnősülni. A beszélgetések során kiderült, hogy szó sincs arról, hogy ezek a Férfiak éretlenek vagy lusták lennének, ahogy azt a nők és a média váltig állítják. Épp ellenkezőleg: pontosan ők azok, akik rettentő módon racionálisan reagálnak a mai nyugati társadalmakban lezajlott változásokra. Íme néhány a válasz, amelyeket megfontolásra alkalmasnak találok:

  1. Onnantól, hogy apává válsz, megszűnik minden tisztelet irántad. Néhány évtizeddel ezelőtt még nem tekintették felnőttnek, igazi Férfinak azt az embert, akinek nem volt családja. Mára az apák inkább számítanak bohócnak, mint tiszteletreméltó személynek. Erről a reklámok és a sorozatok által sugallt kép tehet: ők a szerencsétlen flótások, akiket két nagy pakk virágmintás babapelenkás zacskót cipelve láthatunk a bevásárló központokban, és igen, őket testesíti meg a Rém Rendes Család Al Bundy-ja. "Korunk férfiideálja ugyanis az Al Bundy-típus. Tudják, az a hájfejű cipőárus. Ő ma a prototípus. Gyerekei kiröhögik, neje kihasználja, tekintélye nulla. „A hülye férfi”. Az idióta. A lúzer. Érte nem kár. Ő akár fel is robbanhat. Nem számít. A média ezt sugallja nap mint nap: a férfi erőszakos, mosdatlan, trehány és idegesítő. Egy selejt. Nem borotválkozik, az ágyban önző, issza a sört és böfög. is, akiből felesége és két gyermeke csinál bolondot hétről hétre mindenki nagy örömére."*  A mai kultúrában soha nem lehet apáé az utolsó szó, apa "soha nem tudhatja jól". Nem jobb a helyzet a médiában sem. James MacNamara, a kommunikációs tudományok professzora szerint "a médiában megjelenő hírek 69 százalékában festettek kedvezőtlen képet a Férfiakról, míg mindössze 12 százalékuk adott pozitív és 19 százalék semleges vagy kiegyensúlyozott képet róluk."
  2. Ha megházasodsz, kevesebb szexben lesz részed. A nős Férfiak ugyan többet szexelnek, mint egy átlagos Férfi, de sokkal kevesebbet, mint azok a Férfiak, akik csak együtt élnek valakivel, de nem kötnek vele házasságot. Különösen igaz ez az idő múlásával. A kutatások azt mutatják, hogy a házas nők nagyobb valószínűséggel híznak meg, mint azok a nők, akik élettársi kapcsolatban vannak. A Men's Health magazin számolt be egy felmérésről, amely során 6 éven át 2737 embert vizsgáltak, majd azt állapították meg, hogy az élettársi kapcsolatban élők egyértelműen boldogabbak és magabiztosabbak, mint a házaspárok valamint az egyedülállók.
  3. A házassággal elveszítheted a barátaitad. A házassággal a Férfiak baráti és munkahelyi kapcsolatai elhalványodni látszanak. Bár ez a nőkre is igaz, mégis a Férfiak szenvednek ettől jobban, mert ők kevesebb társasági életet élnek.
  4. A házassággal egyre kevesebb tér áll a rendelkezésedre. Sokat halljuk a kifejezést, hogy "elvonult a kuckójába".  Miért kell a Férfiaknak elvonulniuk? Mert a ház többi részét már rég elveszítették. A The Art of Manliness blog gyászolja "A Férfi tér beszűkülését", és megjegyzi, hogy az a külvárosi életmód , amelynek célja eredetileg az volt, hogy a család együtt legyen, azt eredményezte, hogy a megszüntek a Férfi terek a családi ház legtöbb részén. A Férfiakat száműzték az olyan, kevésbé kívántos helyekre, mint a padlás, garázs, vagy a pince.  Ahogy a blogban olvashattuk: "Nem szomorúbb jelenet a film történetben annál, amikor a "Juno"-ban a házas fickót alakító Jason Bateman rájön arra, hogy bár övé az egész hatalmas ház, neki csak egy sufni jutott, ahol a számára kedves dolgokat tárolhatja."
  5. A házassággal elveszítheted a gyerekeidet és az ex-nejed kiforgathat mindenedből. És még az is lehet, hogy nem is a saját gyermekeid. Sok Férfival beszéltem, akik nagyon is tisztában voltak az esetleges válás veszélyeivel, és azon aggódtak, hogy ha egyszer a dolgok rosszra fordulnak, a feleségük elviheti mindenüket, beleértve a gyerekeket is. Más Férfiak amiatt aggódtak, hogy esetleg olyan gyermek után kell tartásdijat fizetniük, amelyek még csak nem is ők a biológiai apjuk. Ez az aggodalom nagyon is valós. Franciaországban betiltották az apasági teszteket, az ottani apák már soha nem lehetnek biztosak abban, hogy ők-e a biológiai apjuk annak a gyereknek, aki után tartásdijra fizetésére kötelezték őket. A blogomon 3200 Férfit kérdeztem megarról, hogy mit éreznének, ha ilyesmi kiderülne esetükben. 32 százalékuk válaszolta azt, hogy "dühös és mérges lenne az anyára, aki átverte őt", 6 százalékuknál mély depressziót váltana ki, 18 százalékuk  "dühös és a depressziós" lenne, 2 százalékuk mondta azt, hogy "a fentiek egyike sem", 32 százalékuk "dühös lenne a rendszerre, amely fizetésre kényszerítette őt", és csak 2 százalék mondta azt, hogy "nem érdekelné". A válaszadók közül egy Férfi megjegyezte, hogy volt felesége kigúnyolta őt azzal, hogy a 11 éves fia valójában nem tőle származik: "Nagyon dühös lettem az anyára ... és megszakítottam minden kapcsolatot a fiúval." irta a kérdőívre megjegyzését.
  6. Mint Férfi, a bíróságon mindenképpen veszítesz. A Férfiak gyakran panaszkodnak arról, hogy a családjogi bíróság és a jogrendszer is halmozott ellenük, sőt úgy tűnik, hogy ebben igazuk van. A bíróság az esetek 90%-ában a nőknek itéli a gyermekelhelyezési jogot, az apát pedig gyermektartás megfizetésére kötelezik. A bíróságok még mindig a nőknek kedveznek, többen ezért a családjogi törvény reformját sürgetik. A családjogi bíróságok évekkel ezelőt azért jöttek létre, hogy bíztosítsák a nők részére azt, amire szükségük van. Csakhogy a nők helyzete azóta rengeteget javult, mára már többen tanulnak a felsőoktatásban, mint Férfiak, és a munkaerőpiacon is megállják a helyüket. Nincs okunk feltételezni, hogy egyedül, saját erőből ne tudnának felnevelni egy vagy akár több gyermeket is. Ezek a bíróságok azonban továbbra is úgy döntenek, mint ha a nő egy munkaképtelen, bevétel elérése alkalmatlan személy lenne."
  7. Elveszítheted a láthatási (kapcsolattartási) jogodat. Legalábbis akkor, hogy nem tudod a gyerektartást fizetni, sőt, az Egyesült Államokban akár még börtönbe is zárhatnak ezért. Egy friss jelentés szerint csak Massachusetts államban a családügyi bíróságok által 2001-től 2011-ig elítéltek között a Férfiak aránya a kezdeti 94,5%-ról 96,2%-ra nőtt. A növekedés mögött valószínüsíthetően az elmaradt gyermektartás miatti bebörtönzések állnak. További elemzések azt mutatják, hogy azok a nők közül, akik nem fizetnek gyerektartást, csak minden nyolcadik kerül börtönbe.
  8. A szingli életmód  soha nem volt annyire vonzó, mint manapság. Míg a házasság értéke a Férfiak szemében csökkent, a  szingli élet felértékelődött. Az egyedülálló Férfit egykor gyanúsan méregették, a vállalati előléptetések során sorra a "stabil, családos Férfiakat" részesítették előnyben, és előfordult, hogy megbélyegezték őket. Nehezebb volt a szerelmi élet, ha valaki nem szándékozott megnősülni és a házasság előtti szex kockázatosnak és elítélendőnek számított. Ma már azonban senki sem néz ferde szemmel a szingli életmódot élőkre. A társkeresés az internetes társkereső oldalaknak köszönhetően egyszerűbb már nem is lehetne, a munkáltatók pedig felfedezték maguknak a szinglit, akinek nincsenek családi kötelezettségei. Erre már csak ráadásként jönnek a videojátékok, a kábel TV, az okostelefonok és a szélesávú internet (pornó!!!), amelyek nélkül nem is tudjuk, hogyan tudtunk régebben létezni.

worlds_best_father2.png

Jó ez vajon a társadalom számára? Valószínűleg nem, a csökkenő születési ráta és a gyermeküket egyedül nevelő anyák növekvő száma mind ezt bizonyítják. A Férfiakat talán ösztönözni kellene a házasságra, újra vonzóvá téve számukra azt. Ha valóban azt szeretnénk, hogy több Férfi akarjon házasodni, akkor az 1952-ben hatályba lépett családjogi-törvény átfogó és alapos reformjára van szükség, ami újra érdekeltté teheti őket abban, hogy ekkora kockázatot vállaljanak. Addig azonban feleslegesen siránkozunk azon, hogy évről évre csökken a házasságkötések száma.

Forrás: http://huffnagel.blog.hu/2013/09/22/8_ok_amiert_nem_nosulnek_a_hetero_ferfiak

A bejegyzés trackback címe:

https://ewamegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr415533123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ewamegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr755533123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása