Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Ewa megmondja

A férfinak nagyobb igénye van szabadságra, mint szeretetre, a nőnek pedig nagyobb igénye van szeretetre, mint szabadságra.

Címkék

„Idézetek"

Utolsó kommentek

Légy olyan NŐ, hogy minden egyes reggel, amikor lábad a földhöz ér, a pokol megremegjen és a gonosz felszisszenjen: A francba, felkelt!

2013.10.05. 14:37 Éwa

Szalai Vivien: Hamis gyönyör

Címkék: ewa könyvboncolás

Szalai Vivien könyvét, a Hamis gyönyör c. írást szedem darabjaira a mai posztban:

Illetve szedném, de nincs hozzá lelkem, ezért egy langyos hozzászólás következik.

Szofit a pénz teszi elégedetté, a biztonságot, amit minden nő másban keres a férfiakkal kapcsolatban, ő a köteg 20ezresekben találja meg, amit egy-egy együttlét után az éjjeli szekrényén hagynak a kuncsaftok. Már az első oldal után eszembe jutott a kérdés: tulajdonképpen ki a kurva? Az, akinek fizetsz vacsorát, kocsit, életstílust és aztán fáj a feje vagy az, akinek egy-egy alkalmat fizetsz, de akkor mindig készen áll? Szofi szerint a határok elmosódtak mára, és ha belegondolok, milyen szerelésekben buliznak a mai lányok, akik nem prostituáltnak vallják magukat, valóban igazat kell adnom.

Egy újságíróval hozza össze a sors, akinek elmeséli történetét, ezután, érdekes módon nagyon női oldalról élünk meg minden történetet, kicsit olyan érzésem támad néha, mintha egy realisztikus Júlia regényt olvasnék, ezért sokszor kellett kitennem a könyvet a kezemből, de végül is megérte elolvasnom.

Milyen egyszerűek is a férfiak! Ha megerősítem őket abban a hitükben, hogy kivételesek az ágyban, és képesek kielégíteni a nőt, különösen egy prostituáltat, mindenüket nekem adják. Nem csak a pénzüket. Enyém a csodálatuk és a szerelmük is. A férfiak alapvetően nagyon sebezhetők, még azok is, akik keménynek tűnnek. Tele vannak félelemmel, valósággal rettegnek attól, hogy nem elég jók, nem elég férfiasak, hogy a péniszük nem elég nagy. Amikor meztelenül állnak a nő előtt, amikor arra várnak, hogy felfedezzék a testét, és átadják magukat a bujaságnak, a végtelenségig kiszolgáltatottak. Az egész életük folyamatos bizonyítás, önnön férfiasságuk megerősítése. Szex közben egy életre magadhoz láncolhatod,de el is veszítheted őket.

Akaratlanul jut eszembe a fentiek után a következő mondat valamilyen női magazinból: "Sose éreztesd a férfival, hogy nem csak a testedet, hanem a lelkedet is magáévá tette!" 

Az egész könyvben valahogy egy szívszorító szomorúságot olvasok ki, bár Szofinak mindene megvan, de kiüresedett. A könyvből megtanulhatjuk, ne a szívünkre, hanem az eszünkre hallgassunk:

Azok a lányok, akik most csúfolnak a ruhád, a szegénységed miatt, tíz év múlva elhízott családanyák lesznek egy sörtől bűzlő férjjel az oldalukon, de te, Szofi, akkor leszel szépséged teljében, és mindened meglesz, amiről ők nem is álmodhatnak.
A végére kiderül, hogy a világ megszokott rendje, hogy a férj a feleséggel marad, a szajha pedig a szomorúságával.
Kicsit többet vártam a téma után (luxusprostituált élete), de limonádé könyvnek egész jó, kádban olvasós.
Osztályozás: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://ewamegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr885551264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ewamegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr555551264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása